BRONZ ETİKET ALMAYA HAK KAZANDIK

Okulumuz e-güvenlik politikaları kapsamında bronz etiket almaya hak kazanmıştır.

13.12.2020 547

Öğretim ve öğrenim deneyiminin bir parçası olarak çevrimiçi teknolojiye güvenli erişim için güvenli ve zenginleştirici bir ortam sağlamayı amaçlayan, okullar için Avrupa çapında bir akreditasyon ve destek hizmeti olan eSafety platformu tarafından yapılan değerlendirme sonucunda okulumuz eSafety bronz etketi almaya hak kazanmıştır.

e-safety

E-Safety Label ( Güvenli İnternet Etiketi) ralarında ülkemizin de bulunduğu Brüksel Merkezli 34 Avrupa Ülkesinin Eğitim Bakanlıklarının üye olduğu Avrupa Okul Ağı  (Europen Schoolnet)  tarafından, 2012 yılında okulları ve öğrencileri internetin zararlarından korumak amacıyla uygulamaya konuldu.  Bu kapsamda, okulumuz Mumcular Fuat Erten İlkokulu da güvenli internet kullanımında farkındalık    yaratan   ''eSafety Label '' etiketi almaya hak kazandı.  Uluslararası alanda geçerli olan bu etiket ile okulumuz dijital dünyanın getirdiği özellikle eleştirel düşünme,ve problem çözme becerilerini geliştirmeyi sağlayan web 2 araçları başta olmak üzere eğitimsel içerikli çevrim içi  kullanımlarda güvenli ve sorumlu olma ilkesiyle farkındalık oluşturma çalışmalarına devam etmektedir.